78212

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vladimír Navrkal (e-mailem) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz

================= Původní zpráva =================
Od (From): "Pavel T." <e-mail/=/nezadan>
Komu (To): "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Kopie (Cc):
Předmět (Subject): Re: dotaz
Datum (Date): 22. 6. 2005 8:23
==================================================

> V mikrovlnce to jde, ale místně se to přehřívá. Nahoře 70°C a dole tuhé.
> Nutno míchat. Vhodné pro zákazníka s jedním/dvěma kily ztuhlého medu. Ve
> velkém i energeticky náročné. Magnetron nemá 90% účinost a mikrovinka
> žádnou izolaci. Naopak emitované teplo vyfoukne ven.

Díky Pavle ,jedná se o med který má někdo doma , byl u mě zákazník a kupoval si med u pozornil jsem ho, že začíná krystalizovat odpověděl mi že mu to nevadí že ho ohřeje v mikrovlnce prý do 40 C víc nevím v každém případě ti děkuji za odpověď Vláďa
____________________________________________________________
http://www.listicka.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10992


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Benda (83.208.203.223) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz

Už na několika přednáškách jsem slyšel, že ztekucovat med v mikrovlné troubě se rovná likvidaci medu. Jak již naznačujete problémy s místním přehřátím a vliv magnetického pole na enzymy a další aktivní látky v medu také nebude asi zanedbatelný. Já svým zákazníkům tuto možnost silně nedoporučuji.

Pavel Benda

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10994


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu